Вестник "Контра":Георги Христов имал връзка с Баташов ?

петък, 26 ноември 2010 г.

Имунитетът на Андрей Баташов е сринат,отново изпадна в кома

Андрей Баташов е изпаднал отново в кома

Актьорът Андрей Баташов отново е изпаднал в кома тази нощ и състоянието му е критично. При последните изследвания тази сутрин лекарите от Военномедицинска академия са установили, че той е болен от ку-треска, съобщи за Дир.бг пресаташето на болницата Румяна Станимирова.

Състоянието на Баташов, който е настанен в Клиниката по интензивна терапия, е започнало да се влошава снощи и през нощта той е изпаднал в кома. В момента отпада вариантът за чернодробна трансплантация. Актьорът е поставен на апарат, който компенсира донякъде функциите на черния дроб и пречиства кръвта от токсините.

Ку-треската е инфекциозно заболяване, причинявано от бактерията Coxiella burnetii. По думите на Румяна Станимирова то е с дълъг инкубационен период и може да се прояви месеци след заразяването. Преносител са кърлежите, но се срещат много случаи на заразяване от домашни животни и птици. Заболяването в някои случаи протича сравнително леко - с диария и симптоми на простуда. Но организмът на Баташов не може да се справи с бактерията, тъй като имунитетът му е сринат.

Андрей Баташов бе транспортиран за лечение във ВМА в понеделник, след като на 10 ноември бе приет в кома в болница "Токуда" в София. Впоследствие името му спешно бе вкарано в списъците на Изпълнителната агенция по трансплантация. В предаването "Байландо" по Нова телевизия пък бяха събрани 40 000 лева от sms-и за лечението му.

Актьорът е роден на 10 септември 1965 година във Волгоград.

сега

Няма коментари:

Публикуване на коментар